Sunday, 20 January 2013

Diet is my Big Problem

why? why? why? arghhh tsktsktsk TT__TT *drama melebih-lebih* haha actually, salah-satu azam tahun baru aku ialah DIET . huh? diet? heh hampir koma aku kalau dengar perkataan Diet tu. tambah pulak tiap tahun pun azam aku diet, tapi tak pernah berjalan lacar. harap aku nak diet.*sila muntah kahak* 

memanglah awal2 korang rancang memang menjadi. the first week sekolah akay! sangat berjalan lancar. tak makan malam *whoaaa sangat bagus* waktu rehat dekat sekolah tak makan *whoaa jimat duit utk aku beli DSLR* waktu tu memang eksited tahap gaban, ingatkan boleh bertahan satu bulan. tapi, masuk minggu kedua..... nah lemme explain briefly to you about it bla bla bla *ayat physics pulak*

waktu sekolah aku makan sebungkus kue teow + fishball (2 batang satay) heh nampak tak superwoman dah nampak belang? balik rumah singgah MingMing Food Court. apa lagi pesan lah Fish Claypot Rice . can you imagine nasi claypot yang panas2 pastu telur dia masih mendidih dengan fish fillet nya yang umpphhhh. mana tak diet terus lesap habuk kuman pun takda dalam kepala hotak! haha  

makan malam mak masak *crossfinger* sangat marveles haha :D aku pun taktau apesal kalau bab makanan masakan mak ni aku memang takboleh tolak. tambah lah kalau ada ayam goreng *kehidupan tanpa ayam goreng sangat tak bermakna* but sincerely this is for you diet.

306879_10151541554319992_1364312244_n_large

sebab tulah diet aku tak jalan. ingatkan nak ekot petua kawan aku Dyra yg amalkan minum Bliss tiap malam utk digantikan dgn nasi tapi ah tunggu next next next month  lah aku try okeh ? haha
 

4 comments:

Wanny J said...

ktk pasti boleh! :D kmk pernah diet. menjadi tp lepasya damn! terkubur. hahah masa diet lok kmk turun 2 kg. kmk selalu main bdminton dgn adik/kazen kmk sampey banyak peloh, baju basah, pinggang sakit. makan nasik&nugget sikit and bila kmk nangga tb, kmk makan oat. campo buah buahan. sik ktk boring and mok termuntah balit. haha!

Trish Natasha said...

whoaaa? really :D kmk try jauhkan nasi and ayam goreng jak. ktk dapat makan oat, tapi kmk erghh sik lalu nangga oat ! haha :D thats why kmk kurangkan makan jak sebab kmk jarang ada masa utk exercise :D

miss chillax said...

Tak payah diet laa.. Kan tengah membesar... Masa sekolah lah nak makan macam-macam sebab otak banyak fikir... Kalau dah further studies... takbleh terfikir pasal diet pun sebab slalu taksempat makan :(

Trish Natasha said...

nak diet sebab nak kurangkan sikit je . haha takdelah sampai nak slim ala2 model. kurang 5 kg pun dah cukup :)