Wednesday, 19 December 2012

FITNAH ENTAH APA ENTAH

hai awak, awak, awak, awak :) lama kan aku dah tak mengupdate belog ni? dah beranak pinak dah tikus dalam nih. mwehehehe :) awak baca tak post diatas? ohh okay lemme fokus it "FITNAH"

actually aku tak tahu sangat kes ni. yang penting benda ni jadi dekat girl friend aku. kiranya dia mangsa jenayah lipstick. kes terkandung dalam buku jenayah. k takda masa nak mencarut kwhkwhkwh *gelak aneh*

ni aku nak bagi sedikit nasihat yang tak berapa menasihatkan. 
sebelum judge, tengok dengan teliti dari segala sisi wajah seseorang. jangan nak mencacatkan wajah dia. well, kau tak pandai bezakan jongang ke? ni kes tak tengok halimah jongang lah ni! jongang tu gigi ke depan. macam ehh kau sendiri google ye lipstick :) second, kalau org dah femes, so? nak femes jugak? tweet lah yang muka kau ala2 barbie takpun princess :) mesti kau femes. aku mungkin terjerat jadi peminat kau. ngeh ngeh :3

so, kepada mangsa mangsa yang pernah difitnah, korang sabar je. makan icecream bebanyak. takpun makan durian. *takda sangkut paut* think positive. sebab benda yang diFitnahkan tu bukan apa yang korang buat/bukan diri korang. dah nama pun fitnah kan? aku cuma mampu cakap sabar je. sebab aku belom ada experience hebat difitnah ni. fitnah curi selipar rumah sebelah tu pernah lah. hihihihi xD.

aku pun taknak cerita panjang. takut kena bash pulak sebab aku takda kena mengena dengan hal ni. uwww maaf :) 



3 comments:

Wanny J said...

your entry is sooo, amazing and totally funny! hahaha :D

Trish Natasha said...

funny? ngeh ngeh :D which part yang funny ?

Wanny J said...

perenggan 3 and 4 xD